top of page
Εικόνα συγγραφέαΒασίλης Χατζής

ΆΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΙΌΣ


Ο κορωνοιός άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας. Αυτές οι δύσκολες μέρες της Πανδημίας έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής μας. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι η παρατεταμένη διαμονή στο σπίτι και η καθιστική ζωή οδηγούν στην αδράνεια του ανοσοποιητικού μας συστήματος και μετέπειτα στην έλλειψη ενέργειας αλλά και στην επιδείνωση του ανεξήγητου άγχους.


Έχει βρεθεί ότι ο Covid-19 προκαλεί στον οργανισμό μία φλεγμονώδη αντίδραση με την ενεργοποίηση κυτοκινών. Η Άσκηση έχει άμεση σχέση με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επομένως μας κάνει λιγότερο ευάλωτους σε ιώσεις και κατ' επέκταση στον Κορωνοιό! .Επομένως, καταλαβαίνουμε πόσο αναγκαία αλλά και επιβαλλόμενη είναι η άσκηση για τον οργανισμό μας !!


Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούμε πρόγραμμα άσκησης διάρκειας 30 λεπτών μέτριας έντασης ή τουλάχιστον 20 λεπτών αυξημένης έντασης, 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Έτσι πετυχαίνουμε την λεγόμενη αντιφλεγμονώδη δράση της άσκησης! Επιπλέον, για να έχουμε ένα μέτρο αξιολόγησης θα πρέπει να καταγράφουμε τους καρδιακούς παλμούς ή αλλιώς τα βήματα που διανύουμε καθημερινά! Για παράδειγμα, τα βήματα μίας ημέρας για δραστηριότητα μέτριας έντασης κυμαίνονται από 7.000 έως 10.000. Ενώ για την εκτέλεση άσκησης αυξημένης έντασης θα πρέπει να είναι πάνω από 10.000 !!


Για την επίτευξη των στόχων και την διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης που πραγματοποιείται μόνο με συνδυαστικές προπονήσεις αερόβιας και προπονήσεις αντιστάσεων.


Επομένως συμπεραίνουμε ότι η Άσκηση (είτε χαμηλής έντασης είτε αυξημένης έντασης) μπορεί να μας κάνει λιγότερο ευάλωτους σε ιούς και κρυολογήματα! Ο οργανισμός μας είναι πιο έξυπνος από όσο νομίζουμε... μπορούμε να επιτύχουμε την θωράκιση του απέναντι στον Κορωνοιό με την Άσκηση και την δραστήρια ζωή!!


Μία υγιής ζωή γεμάτη Άσκηση και Γυμναστική μπορεί να σου αλλάξει ολοκληρωτικά την καθημερινότητα!


24 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page